Αυτόν τον κόσμο θα δεις, θα τον αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ!

Ναι! Από τα τόσα φυλλάδια και από τις τόσες αφίσες που θα διαβάσεις και θα δεις αυτές τις μέρες θα καταλάβεις ότι πλησιάζει η μέρα των φοιτητικών εκλογών. Αν και χρόνο με τον χρόνο η διαδικασία αυτή απαξιώνεται, για μας, οι φοιτητικές εκλογές δεν είναι ούτε πανηγύρι, ούτε μια ανούσια μάχη μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων και σχημάτων. Γνωρίζουμε ότι πολλοί σκέφτονται την αποχή ως λύση. Σκέψου όμως ότι η αποχή από τις φοιτητικές εκλογές, ευνοεί αυτούς που κρατάν τον Σύλλογο ανενεργό και τους φοιτητές μακριά από κάθε διαδικασία διαλόγου, συζήτησης και διεκδίκησης, στο ΠΑΜΑΚ η αποχή ευνοεί μόνο τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αντίθετα, η μαζική συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και να στείλει ηχηρό μήνυμα!

Για ένα πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν: που δεν θα τρώνε δωρεάν μόνο όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια  στο ΠΑΜΑΚ, ποσοστό πολύ μικρό ακόμα και σε σχέση με όσους και τυπικά «δικαιούνται» κάρτα σίτισης. Για να μην αφήνεται κανένας Χούτος ανεξέλεγκτος να επιβάλλει αντίτιμο σε κάτι που αποτελεί δικαίωμα όλων των φοιτητών! Για μην επιβάλλει καμία εργολαβία τιμές που δεν έχουν καμία ανταπόκριση στη φοιτητική πραγματικότητα, σε συνεργασία πάντα με τις πρυτανικές αρχές που το επιτρέπουν.  Για να μείνουν οι φωνές για δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές και οι προσπάθειες για θέσπιση τέλους εγγραφής ύψους 400 ευρώ  μόνο σκέψεις ορισμένων!

Για ένα πανεπιστήμιο δημοκρατικό! Για να σταλεί ηχηρό μήνυμα σε Υπουργείο και Πρυτανεία ότι για την καθημερινότητά μας και τις αλλαγές στους όρους σπουδών και τα πτυχία μας, θα πρέπει να έχουν λόγο πρώτα απ’ όλους οι φοιτητές! Ο χώρος του πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι ένας χώρος έκφρασης και δημιουργίας, που θα προωθεί την ύπαρξη θεατρικών-κινηματογραφικών-πολιτιστικών και πολιτικών ομάδων. Για μα μην έχει το ΠΑΜΑΚ ιδιοκτήτη κανέναν Πρύτανη και κανένα ΜΑΤατζή σε ρόλο «πορτιέρη». Δεν μπορεί κανείς ούτε με απειλές, ούτε με μηνύσεις να μετατρέψει ένα ζωντανό πανεπιστήμιο σε στείρο… Ίδρυμα!

Για να μην γίνουμε μια χαμένη γενιά! Να φανεί και στις 17 Μάη δηλαδή, ότι η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής μας βρίσκει αντίθετους, γυρνώντας την πλάτη σε όσους κλείνουν το μάτι στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης ή των προηγούμενων! Να φωνάξουμε δυνατά απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ωθεί τη γενιά μας σε ανασφάλιστη και επισφαλή εργασία με μισθούς πείνας που αγγίζουν τα 100 ευρώ, ελαστικά ωράρια και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία και τη μετανάστευση! Να ενδυναμώσουμε τις φωνές που όχι απλά στέκονται στο πλευρό των προσφύγων αλλά αντιπαλεύουν συνολικά την πολιτική και τους μηχανισμούς που γεννούν πολέμους και προσφυγιά!


…θα τον αλλάξουμε εμείς

Πρέπει το ΠΑΜΑΚ να σταματήσει να είναι ένα πανεπιστήμιο που λέξεις όπως διάλογος, Γενική Συνέλευση και δράσεις είναι ξεχασμένες έννοιες! Πρέπει επομένως να μαυρίσουμε τη ΔΑΠ που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση και συνεχίζει να μετατρέπει τις εκλογές σε μια διαδικασία εξαργύρωσης πελατειακών σχέσεων με τους φοιτητές!

Πρέπει φέτος να φουντώσει η άνοδος της Αριστεράς και η πτώση των ΔΑΠ/ΠΑΣΠ! Με κέντρο τον ανεξάρτητο αριστερό ενωτικό πόλο που προσπαθεί να οικοδομήσει η ΑΕΠ-ΕΑΑΚ μέσα στο ΠΑΜΑΚ, πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας για να φωνάξουμε πιο δυνατά απέναντι σε ΔΑΠ και πρυτανεία και υπέρ ενός δημόσιου-δωρεάν-δημοκρατικού πανεπιστημίου, υπέρ της αξιοπρέπειας μιας ολόκληρης γενιάς!

Την Τετάρτη 17 Μάη παίρνουμε θέση! Δυναμώνουμε τη φωνή υπέρ των συμφερόντων των φοιτητών!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και αλλάζουμε τους συσχετισμούς!

Στηρίζουμε τον ανεξάρτητο αριστερό χώρο του ΠΑΜΑΚ 


Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε 
ΑριστερήΕνωτικήΠαρέμβαση -ΕΑΑΚ

Σχόλια