18 Μάη δεν απέχουμε…Χτίζουμε ισχυρό αντίπαλο δέος!

Ναι! Από τα τόσα φυλλάδια και από τις τόσες αφίσες που θα διαβάσεις και θα δεις αυτές τις μέρες θα καταλάβεις ότι πλησιάζει η μέρα των φοιτητικών εκλογών. Αν και χρόνο με τον χρόνο η διαδικασία αυτή απαξιώνεται, για μας, οι φοιτητικές εκλογές δεν είναι ούτε πανηγύρι, ούτε μια ανούσια μάχη μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων και σχημάτων. Γνωρίζουμε ότι πολλοί σκέφτονται την αποχή ως λύση. Σκέψου όμως ότι η αποχή από τις φοιτητικές εκλογές, ευνοεί αυτούς που κρατάν τον Σύλλογο ανενεργό και τους φοιτητές μακριά από κάθε διαδικασία διαλόγου, συζήτησης και διεκδίκησης, στο ΠΑΜΑΚ η αποχή ευνοεί μόνο τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αντίθετα, η μαζική συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και να στείλει ηχηρό μήνυμα!

Για ένα πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν: που δεν θα τρώνε δωρεάν μόνο όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες όπως συμβαίνει φέτος στο ΠΑΜΑΚ, ποσοστό πολύ μικρό ακόμα και σε σχέση με όσους και τυπικά «δικαιούνται» κάρτα σίτισης. Για να μην αφήνεται κανένας Χούτος ανεξέλεγκτος να επιβάλλει αντίτιμο σε κάτι που αποτελεί δικαίωμα όλων των φοιτητών! Για να μείνουν οι φωνές για δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές μόνο σκέψεις ορισμένων!

Για ένα πανεπιστήμιο δημοκρατικό! Για να σταλεί μήνυμα σε Υπουργείο και Πρυτανεία ότι για την καθημερινότητα μέσα στις σχολές μας και τις αλλαγές στους όρους σπουδών, θα πρέπει να έχουν λόγο και οι φοιτητές! Από το πρόγραμμα σπουδών, τις αλλαγές σε αυτό μέχρι το αν θα μπορεί το πανεπιστήμιο να είναι ένας χώρος με ενεργές πολιτιστικές-θεατρικές-κινηματογραφικές-πολιτικές ομάδες που θα διοργανώνουν πράγματα σε αυτό, οι φοιτητές θα πρέπει να παίξουν ενεργό ρόλο αντικρούοντας αυταρχισμό και απειλές. Το πανεπιστήμιο δεν έχει ιδιοκτήτη κανέναν Πρύτανη, και δεν μπορεί κανείς ούτε με απειλές ούτε με μηνύσεις να μετατρέψει ένα ζωντανό πανεπιστήμιο σε στείρο… Ίδρυμα!

Για να μην γίνουμε μια χαμένη γενιά! Να φανεί και στις 18 Μάη δηλαδή, ότι η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής μας βρίσκει αντίθετους, γυρνώντας την πλάτη σε όσους κλείνουν το μάτι στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης ή των προηγούμενων! Να φωνάξουμε δυνατά απέναντι στο νέο ασφαλιστικό που όχι απλά κόβει τις συντάξεις των παππούδων μας αλλά οδηγεί τη γενιά μας με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία και τη μετανάστευση! Να ενδυναμώσουμε τις φωνές που όχι απλά στέκονται στο πλευρό των προσφύγων αλλά αντιπαλεύουν συνολικά την πολιτική και τους μηχανισμούς που γεννούν πολέμους και προσφυγιά!Ή εμείς ή αυτοί!
ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ !

Πρέπει το ΠΑΜΑΚ να σταματήσει να είναι ένα πανεπιστήμιο που έννοιες όπως διάλογος, Γενική Συνέλευση και δράσεις είναι ξεχασμένες έννοιες! Πρέπει επομένως να μαυρίσουμε τη ΔΑΠ που ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση και συνεχίζει να μετατρέπει τις εκλογές σε μια διαδικασία εξαργύρωσης πελατειακών σχέσεων με τους φοιτητές!

Πρέπει φέτος να φουντώσει η άνοδος της Αριστεράς και η πτώση των ΔΑΠ/ΠΑΣΠ! Με την ορμή των περσινών φοιτητικών εκλογών και κέντρο τον ανεξάρτητο αριστερό ενωτικό πόλο που προσπαθεί να οικοδομήσει η ΑΕΠ-ΕΑΑΚ μέσα στο ΠΑΜΑΚ, πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας για να φωνάξουμε πιο δυνατά απέναντι στη ΔΑΠ και υπέρ ενός δημόσιου-δωρεάν-δημοκρατικού πανεπιστημίου, υπέρ της αξιοπρέπειας μιας ολόκληρης γενιάς!

Την Τετάρτη 18 Μάη παίρνουμε θέση! Δυναμώνουμε τη φωνή υπέρ των συμφερόντων των φοιτητών!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και αλλάζουμε τους συσχετισμούς!

Στηρίζουμε τον ανεξάρτητο αριστερό χώρο του ΠΑΜΑΚ


Ψηφίζουμε ΑΕΠ - ΕΑΑΚ

Σχόλια