Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ως ΑΕΠ-ΕΑΑΚ αποφασίσαμε να πάρουμε την Πρωτοβουλία να συλλέξουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους και είναι παγιδευμένοι στα σύνορα της Ελλάδας.

Από την Τετάρτη 9/3 μέχρι την Πέμπτη 24//3 και από τις 10.30 μέχρι και τις 14.00 θα υπάρχει χώρος στο τραπεζάκι μας όπου θα συλλέγονται τρόφιμα και άλλα είδη ,για να μεταφερθούν σε δίκτυα αλληλεγγύης για να καλυφθούν οι ανάγκες για τις υποδομές φιλοξενίας των προσφύγων.

Στην Ειδομένη σήμερα περίπου 14.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων και βρίσκονται στοιβαγμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες με μια μόνο επιθυμία: να περάσουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να μπει ένα τέλος σιγά-σιγά στο μαρτύριο τους. Ένα μαρτύριο που ξεκίνησε από τον πόλεμο στον τόπο τους, στο μεγάλο ταξίδι τους αναζητώντας ασφάλεια για εκείνους και τις οικογένειες τους.



Γιατί όμως έχουν δημιουργηθεί αυτές οι προσφυγικές ροές;

Οι προσφυγικές ροές είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα των σχεδιασμένων πολεμικών επιχειρήσεων των χωρών της δύσης, επιχειρήσεων που μόνο στόχο έχουν να ξαναμοιράσουν τις ζώνες επιρροής μεγάλων δυνάμεων εν μέσω κρίσης! Έτσι ολόκληρες χώρες διαμελίζονται και εκατομμύρια άνθρωποι ξενιτεύονται ή δολοφονούνται, ως παράπλευρες απώλειες των ανταγωνισμών μεταξύ των κυρίαρχων δυνάμεων, για το μοίρασμα της πίτας και των κερδών!

Αφού, λοιπόν, καταφέρουν κάποιοι άνθρωποι να ξεφύγουν από τις βόμβες του ΝΑΤΟ και τις επιθέσεις του ISIS βρίσκουν την Ευρώπη κλειστή, με φράκτες στα σύνορα και τις «μονάδες ελέγχου» ακόμα και να τους επιτίθενται.

Γιατί είναι καθήκον μας να σταθούμε αλληλέγγυοι;

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και στην απραξία τόσο της κυβέρνησης όσο και της Ευρώπης συνολικά έχουμε χρέος να στηρίξουμε, και να συμμετέχουμε ενεργά στα δίκτυα αλληλεγγύης για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών υγιεινής που έχουν δημιουργηθεί και να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που χωρίς να το έχουν επιλέξει, αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τους τη ζωή τους για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα τους.



Εμείς, προτάσσουμε τη δική μας αλληλεγγύη, αυτή που δεν εξυμνείται ούτε προβάλλεται κατά κόρον. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη ως θέση μάχης γιατί, στα μάτια κάθε πρόσφυγα δεν βλέπουμε μια απειλή, αλλά έναν συνάνθρωπο απέναντι στην κοινωνική λαίλαπα που ζούμε. Γιατί οι «από πάνω» θέλουν να κάνουν και τη δικιά μας γενιά «σχε
δόν αόρατη», με μόνη προοπτική τη μετανάστευση, αλλά εμείς θα τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Σχόλια