Σκοταδισμός vol.2

Από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχουν προκύψει σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των φοιτητών. Η υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου και η περικοπή του προϋπολογισμού του κατά 15% φέτος έχει ως αποτέλεσμα το περαιτέρω χτύπημα της φοιτητικής μέριμνας. Έτσι, φοιτητές που ακόμη και σύμφωνα με τα κριτήρια της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας δικαιούνται δωρεάν σίτιση δεν σιτίζονται δωρεάν και να αναγκάζονται να πληρώνουν 3,5 ευρώ καθημερινά στον ιδιώτη της φοιτητικής λέσχης! Παράλληλα ενώ οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ ξεπερνούν τους 7000 στις εστίες διαμένουν μόνο 156 φοιτητές και σε αμφιθέατρα χωρητικότητας 80 ατόμων «στοιβάζονται» 200 φοιτητές λόγω του οξυμένου χωροταξικού προβλήματος του πανεπιστημίου μας.

Για τους παραπάνω λόγους την Τετάρτη 11/11 είχε καλεστεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών στο Αμφιθέατρο Τελετών για να συζητήσουν και να αποφασίσουν οι φοιτητές για τα παραπάνω ζητήματα. Η Πρυτανεία του πανεπιστημίου Μακεδονίας ωστόσο επέλεξε να επέμβει σε αμιγώς φοιτητικά ζητήματα και να επηρεάσει την δυνατότητα των φοιτητών να  κουβεντιάσουν και να αποφασίσουν! Έκλεισε έτσι τα φώτα του Αμφιθεάτρου Τελετών κατεβάζοντας τον… γενικό του διακόπτη. Αρνήθηκε μάλιστα να παραχωρήσει κάποιο άλλο μεγάλο αμφιθέατρο και έτσι οι φοιτητές που άρχιζαν να προσέρχονται για τη Γενική Συνέλευση αναγκάστηκαν να μπούνε στο γυμναστήριο του πανεπιστήμιου!

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε ακαδημαϊκό και θεσμικό ρόλο και μετά τις μηνύσεις σε φοιτητές για την διεξαγωγή πάρτυ αλληλεγγύης στου πρόσφυγες, δημιουργεί ένα ακόμη γεγονός δίνοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά εντολή να παρεμποδιστεί Συνέλευση των φοιτητών.

Ο Αχιλλέας Ζαπράνης χρησιμοποίησε την θέση του για να οργανώσει εκδηλώσεις υπέρ του ΝΑΙ κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος, δημιούργησε πρόσφατα γεγονότα όπως οι μηνύσεις σε φοιτητές για να εξασφαλίσει την προσωπική του προβολή και την εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών συμφερόντων, τώρα την αξιοποιεί για να παίξει πολιτικό ρόλο εντός του Συλλόγου Φοιτητών!



Καλούμε για ακόμη μια φορά την πανεπιστημιακή κοινότητα να καταδικάσει τον αυταρχικό δρόμο που έχει επιλέξει η Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ και να απομονώσει την κατεύθυνση που θέλει του φοιτητές χωρίς φωνή για τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους. Η δημοκρατία θα νικήσει!

Σχόλια