Κάλεσμα της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ

Τα τελευταία τρία χρόνια το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές. Κάποια περισσότερο, κάποια λιγότερο, το σίγουρο είναι ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν έμεινε ανεπηρέαστο. Από τα απλούστερα μέχρι τα πλέον σοβαρά το πανεπιστήμιο μας έχει δεχθεί αλλεπάλληλες  «μεταρρυθμίσεις». Ωστόσο η υποβάθμιση του πανεπιστημίου μας και η μείωση των παροχών και των δικαιωμάτων των φοιτητών συνεχίζεται με ένα νέο κύμα «μεταρρυθμίσεων» και αλλαγών:

Με την ένταση της υποχρηματοδότησης που αγγίζει από τις προκλητικά λίγες κάρτες σίτισης μέχρι το χωροταξικό. Με τις διαγραφές των φοιτητών που στην ουσία ορίζουν στον καθένα μας πως και πότε θα σπουδάζει ή με το σχέδιο Αθηνά II το οποίο προετοιμάζεται ήδη για να έρθει άλλη μια φορά να απειλήσει μέχρι και με λουκέτο ορισμένα τμήματα ή και ολόκληρο το ΠαΜακ.

Κυρίως όμως με τον οργανισμό λειτουργίας του ιδρύματος που έρχεται να αλλάξει ριζικά την μορφή του πανεπιστημίου εισάγοντας από security και κάρτα εισόδου, εμπεριέχοντας από αλλαγές στη δήλωση μαθημάτων με ποινή σε περίπτωση που δεν δώσουμε μάθημα που δηλώσαμε,  μέχρι τη διάλυση των ενιαίων πτυχίων μέσω τις μετακίνησης σε προγράμματα σπουδών της ίδιας σχολής.

Έτσι, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα για κουβέντα και δράση, τον κίνδυνο σε περίπτωση που δεν κάνουμε τίποτα και αφήσουμε τα παραπάνω να περάσουν, καθώς και την δυνατότητα νίκης μέσα από μαζικές και πολύμορφες δράσης του Συλλόγου, δηλαδή όλων μας, πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε την Πέμπτη 13/11 σε Γενική Συνέλευση.

Την στάση της ΔΑΠ την ξέρουμε όλοι καλά. Μπλόκαρε την διαδικασία Διοικητικού Συμβουλίου για να αποφασιστεί διεξαγωγή Γ. Σ., κάτι που κάνει συστηματικά τρία (!!!!) χρόνια τώρα. Μάλιστα, αυτές τις μέρες τριγυρνά πετώντας λάσπη, ισχυριζόμενοι ότι τα όσα λέμε είναι ψέματα και ότι η υπογραφή για τη Συνέλευση είναι αμάρτημα μεγάλο και θα σταλείς στην κόλαση άπαξ και υπογράψεις.

Όσοι όμως διακηρύσσουν ότι θέλουν η κατάσταση στο Σύλλογο να αλλάξει γίνεται να μένουν αδρανείς;;;


Από τη μια η ΠΑΣΠ, πρέπει να σταματήσει το κρυφτό. Αν εννοεί το ΥΠΕΡ στις διαδικασίες Διοικητικού Συμβουλίου όταν κατεβάζουμε πρόταση για Συνέλευση πρέπει να το δείξει έμπρακτα. Συμμετέχοντας στην ίδια τη Συνέλευση και επιλέγοντας δρόμο. Είτε θα παραμείνει το τσιράκι της ΔΑΠ, βγάζοντας την από τη δύσκολη θέση να καταδεικνύεται ως  η μόνη που δεν θέλει Συνέλευση, είτε θα πει δημόσια τι πιστεύει για όσα επιχειρούνται να γίνουν στο ΠΑΜΑΚ στην ίδια τη Συνέλευση.

Από την άλλη το ΜΑΣ-ΠΚΣ-ΚΝΕ, οφείλει να τοποθετηθεί. Θέλει τελικά διαδικασίες συζήτησης και δράσης των φοιτητών μέσα από ένα ζωντανό Σύλλογο που θα δρα σε κατεύθυνση αντίθετη από τη επίθεση στα συμφέροντα των φοιτητών; Τι κάνει για να το πετύχει, πέρα από την αυτοτελή συγκρότηση της; Θεωρεί αναγκαία μια Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΠΑΜΑΚ;


Εμείς από την πλευρά μας, καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που παρεμβαίνουν στο Σύλλογο να συμμετέχουν στη Συνέλευση και να εκθέσουν τις απόψεις τους. Είναι τέτοια η κατάσταση που διαφορετική επιλογή, σημαίνει και συγκεκριμένα πράματα. Είτε έλλειψη πολιτικής τοποθέτησης και αμηχανία, είτα φόβο για αναμέτρηση με τις επιθυμίες και τις σκέψεις των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ. 

Σχόλια