Ημέρες "δημοκρατίας" στο ΠΑΜΑΚ: Επιστροφή στους τραμπουκισμούς από τη ΔΑΠ

Την Τετάρτη 8/10 ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση Υποδοχής πρωτοετών από την Πρυτανεία και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Φυσικά και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επέλεξε να παρουσιάσει τον εαυτό της και τη δράση της ως… Σύλλογος Φοιτητών. Παρουσίασε λοιπόν το Σύλλογο Φοιτητών οριακά ως μια αδελφότητα που διοργανώνει τουρνουά καραόκε, διαγωνισμούς του τύπου «ποιος θα φάει τα πιο πολλά hot dog σε 1 λεπτό»  και κινηματογραφικές προβολές.
                   
Μέχρι εδώ λίγο έως πολύ γνωστά, ωστόσο υπάρχει και διαφορετική άποψη σε σχέση με το τι είναι και το τι πρέπει να είναι ένας Σύλλογος Φοιτητών. Τη στιγμή δηλαδή που και ο πρωτοετής μπαίνει στο πανεπιστήμιο για ένα πτυχίο που θέλει να του προσφέρει δουλειά και ξέρει τι συνθήκες αβεβαιότητας υπάρχουν εκεί έξω, τη στιγμή που οι φοιτητικές παροχές περικόπτονται (σίτιση – στέγαση – μεταφορές – βιβλία) και το πανεπιστήμιο καταντά ένας χώρος απλώς  εκπαίδευσης express στα 4 χρόνια γιατί θα υπάρχει και ο βούρδουλας της διαγραφής , ο Σύλλογος είναι εδώ για τη συζήτηση και εν τέλει και για δράση. Αυτήν την άποψη, διατυπώσαμε αυτές τις μέρες στα αμφιθέατρα των πρωτοετών και έναν τέτοιο δρόμο θέλουμε να βαδίσουμε με όλους τους συμφοιτητές μας για να κάνουμε το Σύλλογο αυτό για το οποίο πραγματικά υπάρχει. Αυτή η παρέμβαση μας, η απήχηση και μαζικότητα αυτής είναι που πείραξε την «αυτοδύναμη» ΔΑΠ .

Γι’ αυτό και σήμερα επέστρεψε στις παλαιές «ένδοξες» στιγμές τραμπουκισμών. και απειλών Όταν προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στους πρωτοετείς ότι για να παρακολουθήσεις την εκδήλωση δεν χρειάζεται να δώσεις το τηλέφωνο σου στο τραπεζάκι που είχε στηθεί έξω από το αμφιθέατρο τελετών γι’ αυτό το σκοπό (με πρόφαση μια εκπτωτική κάρτα) εμφανίστηκαν ΔΑΠίτες για να μας… απομακρύνουν! Όταν προσπαθήσαμε να μπούμε μέσα στην εκδήλωση η «πόρτα» της ΔΑΠ (λες και είμαστε σε κλαμπάκι) μας… ενημέρωσε ότι δεν είμαστε πρωτοετείς άρα δεν μπορούμε και να παρακολουθήσουμε! Όταν μιλούσαμε σε πρωτοετείς για την κατάσταση, μέλη της ΔΑΠ μας …ρωτούσαν τι δουλειά έχουμε να ασχολούμαστε με το Σύλλογο! Φυσικά και οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και η φυσική μας παρεμπόδιση δεν είχαν αποτέλεσμα!


Δεν είναι μια κόντρα μεταξύ «των παρατάξεων» τα παραπάνω σκηνικά. Ουσιαστικά πρόκειται για την δυνατότητα που έχει ένας φοιτητής να λέει την άποψη του χωρίς να τον απειλούν. Και σε αυτό δεν θα κάνουμε πίσω!


Ξέρουμε ότι ανησυχούν για την επιτυχία τους στο φακέλωμα των πρωτοετών και γι αυτό δεν θέλουν κάποιον να τους χαλάει το πανηγύρι. Όλοι οι φοιτητές πρωτοετείς και μη, ας τους γυρίσουμε την πλάτη, ας αυξήσουμε τον «τρόμο» τους για το ότι «κάτι» μπορεί να κινηθεί και στο ΠΑΜΑΚ. Γιατί είναι αναγκαίο και κανείς δεν θα μας το στερήσει.

Σχόλια