Καταγγελία: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΤΟΥΣ


Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, είχαμε καλέσει Διοικητικό Συμβουλίου για να συζητήσει γύρω από τα διάφορα θέματα που έχουν προκύψει στο πανεπιστήμιο και να αποφασίσει διαδικασία Γενικής Συνέλευσης. Εδώ και μέρες είχαμε καλέσει τη διαδικασία για τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, και η ΔΑΠ την Τετάρτη 22/10 την μετέφερε για τις 9 και μισή το  πρωί της Πέμπτης. Αφού δεν εμφανίστηκε το πρωί, την επανέφερε στις 2 το μεσημέρι.

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία, αποφάσισε να κλειδώσει το δωματιάκι του Συλλόγου όπου θα γινόταν η διαδικασία και να ακυρώσει το ΔΣ.

Τη στιγμή που στο ΠΑΜΑΚ,

·        δόθηκαν μόνο 2000 κάρτες σίτισης ενώ οι δικαιούχοι ξεπερνούν τους 3500
·        σε 1500 δικαιούχους που δεν ανήκουν σε ειδική κατηγορία κάρτα σίτισης πήραν 93 άτομα!!

Τη στιγμή που το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΠΑΜΑΚ εισηγείται,

·        ότι αν δηλώσουμε ένα μάθημα και δεν πάμε να το δώσουμε στην εξεταστική, τότε θα υπάρχει «ποινή», μη μπορώντας να το δώσουμε ότι στην επόμενη εξεταστική!
·        secyrity στην είσοδο και κάρτα εισόδου για να μπαίνεις στο ΠΑΜΑΚ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιλέγει το κρυφτό. Αναβάλλει και ακυρώνει τις διαδικασίες, αρνείται πεισματικά τη Συνέλευση, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε δράσεις για όλα τα παραπάνω!

Επιλέγει να βρίζει, να σπρώχνει, να τραμπουκίζει φοιτητές του Συλλόγου και την ΑΕΠ-ΕΑΑΚ. Αυτό ακριβώς έκανε και την Πέμπτη 23/10, αφού μέλη της ΔΑΠ χέρι χέρι με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μη μέλη του Συλλόγου Φοιτητών, επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά σε μέλη του Συλλόγου που απαιτούσαν διαδικασία Διοικητικού Συμβουλίου για να οριστεί Συνέλευση.  Μπλοκάρουν δηλαδή για 3ο συνεχή χρόνο μια Συνέλευση, έχουν κάνει τους φοιτητές να μην ξέρουν τι θα πει ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ έχουν καταστρατηγήσει κάθε έννοια δημοκρατίας.

Από την αρχή της χρονιάς έχουμε δει να φακελώνουν πρωτοετείς στις εγγραφές, να κάνουν εκδηλώσεις υποδοχής με το έτσι θέλω, χωρίς καμιά απόφαση. Τώρα επιλέγουν τη σιωπή γιατί ακριβώς δεν έχουνε καμία απάντηση για τα παραπάνω ζητήματα. Τους πειράζει η ενεργοποίηση και η συζήτηση μεταξύ των φοιτητών για τα συγκεκριμένα ζητήματα, φοβούνται την δράση όλων μας!

Έχουν πολλούς λόγους να φοβούνται, όντως. Η αρχή έχει γίνει. Καιρός να ενεργοποιηθούμε όλοι μας, να ενημερώσουμε τους συμφοιτητές μας για όσα γίνονται και για τα ζητήματα που παίζουν, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε εμείς για αυτά που μας αφορούν!

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 13/11

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

Σχόλια