Kάνω διακοπές, ΔΕΝ σου δίνω αυτό που θες…




Μετά από ένα διάστημα όπου ο Σύλλογος Φοιτητών ανέπτυξε ...ποικίλες δράσεις(εκδήλωση που παρουσίαζε ως διέξοδο τη μετανάστευση της νεολαίας, τουρνουά ταχυφαγείας, καραόκε κ.α.), ενέργειες που δεν αποφάσισε καμιά διαδικασία του Συλλόγου αλλά με το «έτσι θέλω» η ΔΑΠ, την Τετάρτη 26/3 -μετά από επίμονες προσπάθειες- πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Πα.Μακ. ( Το ΔΣ αποτελείται από 11 έδρες που προκύπτουν αναλογικά βάσει φοιτητικών εκλογών). Ο βασικός λόγος για τον οποίο καλέστηκε η διαδικασία ήταν για να αποφασίσει ο Σύλλογος μια διαδικασία Γενικής Συνέλευσης άμεσα μιας και με άμεσο τρόπο έρχονται στο ΠαΜακ τόσο ο νέος εσωτερικός κανονισμός που προβλέπει δίδακτρα, περικοπή βιβλίων και πολλά άλλα όσο και οι διαγραφές φοιτητών. Θεωρήσαμε και θεωρούμε αναγκαίο την συζήτηση, ενεργοποίηση και κινητοποίηση των φοιτητών πράγμα που περνά σίγουρα και μέσα από τη διαδικασία της Συνέλευσης γι’ αυτό και καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση.

Πρόταση ΑΕΠ-ΕΑΑΚ

Το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας προωθεί μια σειρά αλλαγών στα Πανεπιστήμια της χώρας. Προωθεί την διαγραφή 180.000 φοιτητών χωρίς κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα, με μόνο στόχο την εντατικοποίηση του συνόλου των φοιτητών. Επίσης προωθεί (σε συνεργασία με τις Συγκλήτους και τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων) την δημιουργία των νέων εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας οι οποίοι φέρνουν σωρεία αλλαγών στην καθημερινότητα των φοιτητών όπως διάσπαση προγραμμάτων σπουδών, περικοπή συγγραμμάτων, δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές και πολλά άλλα. Μπροστά σε όλα αυτά οι φοιτητές έχουν λόγο.Γι αυτό είναι αναγκαία η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να συζητήσουν και να αποφασίσουν συλλογικά την στάση τους απέναντι σε αυτές τις αλλαγές. Αποφασίζουμε την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών την Πέμπτη 3/4 στις 12:00 στο Αμφιθέατρο Τελετών. 

Πρακτικά ΔΣ ΣΦ ΠΑΜΑΚ 



 





Παρ’ όλα αυτά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πιστή στην λογική του να χρησιμοποιεί τον Σύλλογο ως τσιφλίκι της, καταψήφισε την πρόταση με την δικαιολογία ότι στις 4/3 (την Πέμπτη που έρχεται δηλαδή) θα λείπουν οι φοιτητές και θα κάνουν διακοπές! Εμείς αναρωτιόμαστε…τόσο καιρό από την αρχή του εξαμήνου που έχουν ανακοινωθεί οι διαγραφές και οι εσωτερικοί κανονισμοί, γιατί η ΔΑΠ αρνούνταν συνεχώς τις προτάσεις μας για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης; Και τότε θα έλειπαν οι φοιτητές;



Φυσικά και δεν πιστεύουμε ότι όντως ο βασικός λόγος για τον οποίο το καταψήφισαν ήταν αυτός. Ξέρουμε σε αυτό το πανεπιστήμιο όλοι καλά για ποιους μιλάμε. Για εκείνους που δεν επιτρέπουν σε όλους μας να συζητήσουμε 2 χρόνια τώρα. Για εκείνους που στην καταστροφή πανεπιστημίου και νεολαίας συνεχίζουν να ανεμίζουν σημαίες στις ομιλίες του Σαμαρά. Αναρωτιόμαστε αν θα τολμήσουν όπως είπαν να ορίσουν Γ.Σ σε επόμενο ΔΣ..



Δεν αναμένουμε όμως! Οι διαγραφές, τα δίδακτρα, οι περικοπές σε βιβλία και μέριμνα που η κυβέρνηση τους φέρνει είναι μπροστά μας. Ας σταθούμε απέναντι στο τοπίο διάλυσης με συλλογικές μαζικές κινητοποιήσεις το άμεσο επόμενο διάστημα εντός και εκτός Πα.Μακ..



Σχόλια