ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Το πανεπιστήμιο, λόγω της υποχρηματοδότησης, βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Η δωρεάν σίτιση έχει μειωθεί αρκετά με αποτέλεσμα ,όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Φοιτητική Μέριμνα, να μην μπορούν να πάρουν κάρτα σίτισης όλοι όσοι δικαιούνται. Ακόμη, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις υλικοτεχνικές υποδομές (“φουλαρισμένα” αμφιθέατρα κ.λπ.), όπως και με πολλά μαθήματα επιλογής καθώς μένει απλήρωτο το διδακτικό προσωπικό Π.Δ. /407 με αποτέλεσμα να “τινάζονται στον αέρα” ολόκληρα προγράμματα σποδών.
Σε αυτήν την βάση καλέσαμε την Πέμπτη 31/10 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία με σκοπό την ανάδειξη αυτών των ζητημάτων. Ο αντιπρύτανης (λόγω της απουσίας του Πρύτανη) κ. Παπαπανάγος, μας ενημέρωσε ότι το πανεπιστήμιο έχει όντως προβλήματα λειτουργίας επειδή έχει κοπεί σε μεγάλο βαθμό η χρηματοδότηση του ιδρύματος(μειωμένος ο προϋπολογισμός κατά 60%). Παρόλα αυτά, δεν μας διαβεβαίωσε ότι η Πρυτανεία θα προχωρήσει σε πιο δυναμικές δράσεις, για την διεκδίκηση μεγαλύτερης χρηματοδότησης ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών, πέρα από «επιστολές και τηλεφωνήματα». Αντίθετα, μας παρέπεμψε στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη να αναλάβουμε δράση εμείς οι φοιτητές.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει...”
Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί η στάση συγκεκριμένης πολιτικής δύναμης εντός του Συλλόγου  την τελευταία εβδομάδα. Ο Σύλλογος Φοιτητών υπάρχει για να μπορούμε συλλογικά να διεκδικούμε τα συμφέροντά μας ως φοιτητές. Βέβαια, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βλέπει αλλιώς τα πράγματα… Έτσι, ενώ εμείς καλούσαμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνοντας να πάρει ο Σύλλογος πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του ζητήματος της υποχρηματοδότησης, η ΔΑΠ κωλυσιεργούσε την διαδικασία με πρόφαση ότι περιμένει να υπάρξουν εξελίξεις  γενικά και αόριστα από την Πρυτανεία. Και ενώ εξελίξεις από την Πρυτανεία υπήρξαν, η ΔΑΠ επιλέγει την …στροφή στον «πολιτισμό» και την πρόταση της παρουσίας του φοιτητικού συλλόγου στην παράσταση «Σουλεϊμάρκ ,ο Μεγαλοπρεπής».
Επανειλημμένα κλήθηκε ο σύλλογος να πάρει θέση για μια σειρά από ζητήματα, επανειλημμένα θάφτηκαν «κάτω από το χαλάκι».  Δεν γίνεται να ανεχόμαστε πλέον να μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας, οι δυνάμεις της αδράνειας.  Δε γίνεται ο Σύλλογος-με ευθύνη της ΔΑΠ- να μην κάνει ούτε μια δράση, να μη παίρνει καν θέση για κρίσιμα ζητήματα, να φιμώνει εδώ και 2 χρόνια τους φοιτητές μπλοκάροντας κάθε προσπάθεια για Γενική Συνέλευση και παρά ταύτα να κάνει συνέδρια και να «πάει θέατρο»  .
Καλούμε και πάλι σε διαδικασία Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε ο Σύλλογος να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με σκοπό την παροχή κάρτας σίτισης σε όλους τους δικαιούχους. Επίσης, καλούμε να αποφασίσει συγκεκριμένα, την παρουσία των φοιτητών σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη των προβλημάτων που περιγράψαμε και την συλλογική διεκδίκησή τους.
Όποιοι και πάλι δημιουργήσουν πλασματικά εμπόδια σε αυτό, ας είναι βέβαιοι ότι θα βρουν απέναντί τους όλους τους φοιτητές να διεκδικούν τα  απαραίτητα της καθημερινότητας. Ας είναι βέβαιοι, ότι μας προσφέρουν άφθονο γέλιο με τη στάση τους, χωρίς να πάμε  καν στις προτεινόμενες επιθεωρήσεις τους . Ας είναι βέβαιοι ότι δε θα κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας.


Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση - Ε.Α.Α.Κ.

Σχόλια