Μας φαίνονται μεγάλοι…


Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο οικονομικό, κοινωνικό ακόμη και ψυχολογικό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος. Ανεργία, μνημόνια και συνεχείς περικοπές περιγράφουν σε μεγάλο βαθμό την ελληνική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Μέσα σ’ αυτό το γκρίζο τοπίο η νεολαία πλήττεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Χαρακτηριστικότερο ίσως στοιχείο η ανεργία στους νέους που αγγίζει το 63%. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι είμαστε η πιο μορφωμένη γενιά, που όμως θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες. Μας βάζουν δηλαδή, σε ένα αέναο ψάξιμο εκπαίδευσης-αναζήτηση δουλειάς- επανακατάρτισης με αποτέλεσμα να καταλήγουμε στην ανεργία και στην μετανάστευση ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να δουλεύουμε με μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, όπως ορίζει το σύμφωνο πρώτης απασχόλησης καθώς και η συνέχισή του, το σχέδιο της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης των νέων.

…γιατί είμαστε γονατιστοί.

Μέσα σε αυτό το πεδίο θα περίμενε κανείς η νεολαία να είναι αυτή που θα σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης και της ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τις πολιτικές της. Πολύ περισσότερο μέσα στα πανεπιστήμια, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις αλλαγές των νόμων Διαμαντοπούλου- Αρβανιτόπουλου, όπως και με τις περικοπές στη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα), η φωνή της νεολαίας φιμώνεται από συγκεκριμένες δυνάμεις. Έτσι, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ -όντας τα πολιτικά παιδιά των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα- έχουν καταφέρει να κάνουν τους περισσότερους να πιστέψουν ότι η λύση είναι ο ατομικός δρόμος και η πλήρης απαξίωση μιας ισχυρής συλλογικής διεκδίκησης. Στο βωμό αυτής της στοχευμένης λογικής και με ευθύνη των συγκεκριμένων δυνάμεων, ο σύλλογος φοιτητών Πα.Μακ. μένει ανενεργός, χωρίς δηλαδή συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι Γενική Συνέλευση του Συλλόγου έχει να διεξαχθεί από το Σεπτέμβριο του 2011.

Ας Εγερθούμε!
Κόντρα στην αδράνεια τους οφείλουμε να απαντήσουμε συλλογικά και πολιτικά. Οι φοιτητές πρέπει να γίνουν  ο κρίκος που θα σπάσει την αλυσίδα της πολιτικής της κυβέρνησης που μας στέλνει στην ανεργία και τη μετανάστευση, καθώς και να καταδείξουμε τους πολιτικούς τους εκφραστές (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ) τόσο μέσα στις συλλογικές διαδικασίες μας, όσο και στις φοιτητικές εκλογές στις 17 Απρίλη. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις παρατάξεις της συγκυβέρνησης και των μνημονίων.

Στην προσπάθεια για τη διαγραφή της γενιάς μας να απαντήσουμε με ζωντάνεμα των συλλόγων μας. Με συλλογικούς ανυποχώρητους μαζικούς αγώνες να δώσουμε ξανά όραμα και προοπτική τόσο στην νεολαία, όσο και στον τόπο μας.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΣ
Α.Ε.Π.
Ε.Α.Α.Κ.

Σχόλια