SILVER ALERT!!!! ΧΑΘΗΚΕ Η ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!

Συνάδελφοι, αυτές τις μέρες βλέπουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο Πανεπιστήμιο να προσπαθούν να μας πείσουν ποιά είναι η «δύναμη ευθύνης», ποιά είναι πιο κοντά στους φοιτητές και ποιά ενεργεί προς όφελος τους. Βλέπουμε τις παρατάξεις της συγκυβέρνησης να προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ενάντια στο Μνημόνια, στην διάλυση της προοπτικής της νεολαίας, στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τον ν. Διαμαντοπούλου.
Την στιγμή όμως που καταργείται η Πτυχιακή εξεταστική καθώς και συρικνώνεται η περίοδος εξεταστικής (όπως προβλέπει ο νόμος Διαμαντοπούλου) , αυτοί σιωπούν!
Στην προσπάθεια για μεγαλύτερη ενταντικοποίηση των σπουδών μας οφείλουμε να απαντήσουμε συλλογικά!
Όλοι μας βιώσαμε στην προηγούμενη εξεταστική την πλήρη εντατικοποίηση σε μια διαδικασία express (3 βδομάδες εξεταστική και σε κάποιες σχολές μόνο 2 βδομάδες!!!) καθώς και την κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής στην οποία οι επί πτυχίο φοιτητές μπορούσαν να δώσουν όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως σε ποιό εξάμηνο βρίσκονται.
Μόνο συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες σπουδών!
Πρέπει με μαζικές παραστάσεις σε κάθε συνέλευση Τμήματος Καθηγητών, στην Σύγκλητο, καθώς και στο Δ.Σ του Συλλόγου μας να απαιτήσουμε τόσο την αύξηση της εξεταστικής καθώς και την ύπαρξη της Πτυχιακής εξεταστικής.
Σαν ΑΕΠ-ΕΑΑΚ θεωρούμε οτι κανένας «σωτήρας» (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ) δεν θα επιχειρήσει να διεκδικήσει καλύτερους όρους φοίτησης αλλά μόνο οτι συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε οτι δικαιούμαστε.

Γιατί στα συλλογικά προβλήματα δεν χωράνε ατομικές  λύσεις!

Σχόλια