Σε σχέση με τη δίκη των 12 αγωνιστών, από την 8η Μάρτη 2007


Την Τρίτη 11/10/2011, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της δίκης, στα δικαστήρια της Χαλκίδας, των συλληφθέντων στην πορεία της 8ης Μάρτη 2007. Πριν από κάτι περισσότερο από 4 χρόνια, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές διαδήλωναν ενάντια στην πραξικοπηματική ψήφιση του νόμου Γιαννάκου. Η απάντηση της τότε κυβέρνησης της ΝΔ, ήταν ταυτόσημη με αυτήν που δίνει η τωρινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: ρίψη αναρίθμητων χημικών, μπόλικο ξύλο στους διαδηλωτές, αθρόες προσαγωγές και αναίτιες συλλήψεις.
Από αυτές τις συλλήψεις το κράτος επέλεξε να στοχοποιήσει 12 διαδηλωτές στους οποίους καταλόγισε πέρα από πλημμελήματα και κακουργήματα. Αυτή η δίκη σήμερα μόλις ξεκίνησε.
Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ο φοιτητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ, μέλος της ΕΑΑΚ, Γ.Μ. ο οποίος αναίτια υπέστη σύλληψη και κατηγορείται.
Η δίκη αυτή, είναι η προσπάθεια να δικαστούν οι κοινωνικοί αγώνες, να ποινικοποιηθούν οι αγωνιστές και να εξοντωθούν οι όποιες φωνές αντίστασης. Γι αυτό σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν κάθονται μόνο οι 12 διωκόμενοι. Μαζί τους στέκουν και οι χιλιάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Η δίκη των 12, είναι δίκη όλων μας και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε.
Σήμερα για μια ακόμα φορά, ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη δικαιώθηκε. Δεκάδες αγωνιστές μέλη της ΕΑΑΚ, κόσμος των Φοιτητικών Συλλόγων και αλληλέγγυοι βρεθήκαμε στη δίκη, στο πλάι του συντρόφου μας Γ.Μ. και των υπόλοιπων διωκομένων από το κράτος και τις διωκτικές αρχές.
Αυτή τη μάχη, να ξέρουν καλά οι αντίπαλοί μας, ότι θα τη δώσουμε μέχρι τέλους. Δε τα βάζετε με μια δράκα ανθρώπους, τα βάζετε με μια ολόκληρη γενιά, με μια ολόκληρη κοινωνία. Είστε λίγοι, είμαστε πολλοί, θα σας βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Οι απειλές σας και ο “βούρδουλας” των ψευδών κατηγορητηρίων δε πιάνει στους αγωνιστές. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, θα νικήσουμε!!!
Άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων μας που κατηγορούνται άδικα για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


Σχόλια