ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 8-12

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ BANSKO ΤΡΑΒΗΞΕ… ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ…

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε θεατές του θεάτρου του παραλόγου στο Πα.Μακ. Ενώ πάνω από 600 φοιτητές έχουν υπογράψει για τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης του Σ.Φ. Πα.Μακ. η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ σφυρίζουν κλέφτικα….

Τυχαίο; Δεν νομίζω….

Από την μια η ΔΑΠ αρνείται να κάνει δ.σ. για να οριστεί η γενική συνέλευση και φεύγει για διακοπές στο Bansko (μιας και κουράστηκε όλη την χρονιά να παλεύει για τις ανάγκες των φοιτητών), και η «δημοκρατική» ΠΑΣΠ πάει και αυτή βόλτα στο Καϊμακτσαλάν για να γιορτάσει τον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης του σοσια-ληστρικού Πα.Σο.Κ. και της ένταξης της χώρας στον έλεγχο από την Τρόικα.

Βέβαια αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο Πα.Μακ. δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο αφού είναι θέση «ευθύνης» της ΔΑΠ απέναντι στους φοιτητές το καθεστώς παρακώλησης των όποιων συλλογικών διαδικασιών στο πανεπιστήμιο μας. Όπως άλλωστε καθόλου πρωτόγνωρο δε μας φαίνεται η υπεράσπιση από μεριά τους της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι συνηθισμένοι στο να διατυμπανίζουν ότι αυτοί είναι ο σύλλογος… όμως Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ και θα πρέπει να είμαστε όλοι εμείς που θα τους δώσουμε την απάντηση που τους αρμόζει.

Η ΠΑΣΠ συνεπής στον μεγάλο «εθνάρχη» και «υπερασπιστή» των συμφερόντων του λαού, Γιωργάκη Παπανδρέου, έχει πάρει την επιλογή από τότε που εκλέχθηκε κυβέρνηση το Πα.Σο.Κ να σαμποτάρει κάθε συλλογική διαδικασία και να είναι το τσιράκι του εκάστοτε υπουργού παιδείας. Ουσιαστικά υποκαθιστά το ρόλο που έπαιξε η ΔΑΠ το 2006-07, δηλαδή του εγγυητή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, θέλοντας να περάσουν όλες οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τους φοιτητές.

Για να μην ξεχνιόμαστε η ΠΚΣ ή ΜΑΣ επιλέγει τον μοναχικό δρόμο της ενδυνάμωσης του μετώπου γύρω από τον εαυτό της. Η αντίληψη της ΠΚΣ ότι το κίνημα δεν μπορεί να νικήσει, την έχει ρίξει σε ένα κινηματικό λήθαργο με καταστροφικές συνέπειες για το φοιτητικό κίνημα. Είναι κρίσιμο τώρα παρά ποτέ η κοινή δράση όλων εκείνων των δυνάμεων που αντιτίθενται στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και συνολικά στην αντιλαϊκή πολίτικη για υπάρξει σαφής απάντηση στην πολιτική αυτή, που με περισσό ζήλο εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις προτροπές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Για μας την απάντηση την έχουν δώσει ήδη οι πάνω από 600 φοιτητές που συμφωνούν στο να γίνει γενική συνέλευση. Είναι διακύβευμα το κίνημα να βαδίσει σε νικηφόρους δρόμους για την διασφάλιση των φοιτητικών συμφερόντων, ενάντια στο νόμο έκτρωμα της εκπαίδευσης και στην πολιτική που έφερε στα όρια πτώχευσης της Ελλάδας, γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων στις συλλογικές διαδικασίες κρίνεται απαραίτητη.

Όλοι στην γενική συνέλευση του Σ.Φ. Πα.Μακ.

την Τετάρτη 8-12 13:00 στο Αμφ. Τελετών

Υ.Γ.: Όποια πολιτική δύναμη δεν μπει είναι υπόλογη σε όλους τους φοιτητές

Α.Ε.Π. σχήμα των Ε.Α.Α.Κ.

Σχόλια