ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 21/10 ΣΤΙΣ 14:00

Ήτανε στραβό το κλήμα… το έφαγε και ο γάιδαρος!!!

Τα προβλήματα της σχολής μας γνωστά. Τα βλέπουμε να επηρεάζουν τη φοιτητική μας καθημερινότητα και να μας δημιουργούν ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι. Μαζικά κοψίματα, υποχρεωτικές και μη απαλλακτικές εργασίες, εντατικοποίηση και το αποκορύφωμα ήρθε με την αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών! Αλλαγή που ήρθε «εν μία νυκτί» και άφησε στον αέρα μαθήματα, εξεταστικές και κυρίως τα επαγγελματικά μας δικαιώματα!

Θα σκεφτεί κάποιος πως όλα αυτά είναι το τίμημα τεσσάρων χρόνων ώστε μετά να βρει μια δουλειά είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα ιδίως στην εκπαίδευση. Λογαριάσαμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή καλύτερα τον υπουργό, δηλαδή χωρίς την Άννα Διαμαντοπούλου!

Με τις νέες εξαγγελίες της που αλλάζουν άρδην τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κάνει και άλλη μια κίνηση ματ: ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ! Τι σημαίνει αυτό;

Αρχικά για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα σημαίνει ότι δεν μπορούμε πλέον να εργαστούμε ως καθηγητές πληροφορικής, χάνοντας στην ουσία όποια διέξοδο είχαμε στο δημόσιο και στην εκπαίδευση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι περίπου το 40% των αποφοίτων σχολών πληροφορικής αναζητούν διέξοδο στην εκπαίδευση, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο πλήγμα αποτελεί αυτό για την εργασιακή μας προοπτική. Καθίσταται δεδομένο ότι η απορρόφησή μας θα γίνεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα πράγμα που σημαίνει ότι ανάλογα με το τι ζητά κάθε φορά η αγορά εργασίας θα πρέπει να κυνηγάμε μεταπτυχιακά, σεμινάρια, προγράμματα κατάρτισης, χωρίς και πάλι να είναι σίγουρη η αποκατάσταση μας.

Επίσης είναι πραγματικότητα πως η πιστοποίηση του ECDL είναι απαραίτητη σε οποιοδήποτε τομέα. Αντί λοιπόν να μας παρέχεται αυτή η γνώση και η πιστοποίηση απ’ το δημόσιο σχολείο φτάνουμε στο σημείο να αφαιρείται τελείως σαν αντικείμενο η πληροφορική. Ειδικότερα στην εποχή μας όπου η τεχνολογία και οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας (σημειώσεις και εγγραφές μαθημάτων στα πανεπιστήμια, ειδήσεις, πληροφορίες, ψυχαγωγία κτλ), δεν νοείται το να αποκόπτεται το μάθημα αυτό απ’ το λύκειο.

Μαζί με όλο το πολυνομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση και τη συνολική επίθεση στην εκπαίδευση απ’ το δημοτικό ως το πανεπιστήμιο ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Πρέπει σαν φοιτητές πληροφορικής να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στα σχέδιά τους για διάλυση των πτυχίων μας και της εργασιακής μας προοπτικής. Είναι ώρα να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να βρεθούμε απέναντι στην υπουργό παιδείας και στα μέτρα της κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΦ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 21/10 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΑΜΦ.13


Σχόλια