Πτυχιακή εξεταστική Ιουνίου: ένα ακόμη φλέγον θέμα

Πολλά ακούγονται για την περιβόητη «πτυχιακή εξεταστική Ιουνίου»…
Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η εξεταστική;;
Η μη διεξαγωγή της σημαίνει χρονική καθυστέρηση του πτυχίου μας που μπορεί να στερήσει από πολλούς την ενδεχόμενη επαγγελματική αποκατάσταση , τη δυνατότητα για περεταίρω σπουδές καθώς επίσης μπορεί να επιβαρύνει οικονομικά συμφοιτητές μας.
Αντιληπτό πάντως γίνεται πως από την όλη κατάσταση οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι καθηγητές που θα απαλλαχτούν από τη διόρθωση των γραπτών και την συγγραφή των θεμάτων της εξεταστικής. Έτσι για εκείνους η εξεταστική θα τελειώσει μια ώρα αρχύτερα και θα υπάρχει χρόνος για τη συμμετοχή τους σε εξωπανεπιστημιακές ασχολίες.

Πώς και ποίος την διεκδικεί;;
Το ζήτημα της πτυχιακής εξεταστικής είναι κατάκτηση του Φοιτητικού Κινήματος, το οποίο την έχει απαιτήσει και την έχει διεκδικήσει μέσα από το ανώτατό του όργανο τη Γενική Συνέλευση και με συνεχείς αγώνες. Πρόκειται για το ίδιο Φοιτητικό Κίνημα που εμποδίζει σήμερα την εφαρμογή του Νέου Νόμου Πλαίσιο, των ΚΕΣ, της Αξιολόγησης και εμπόδισε την αναθεώρηση του άρθρου 16 για το άσυλο.
Αυτό σημαίνει πως καμία παράταξη δεν είναι ο διεκδικητής. Διεκδικητές και εν τέλει νικητές είμαστε όλοι οι φοιτητές του συλλόγου φοιτητών Πα.Μακ που μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, βλέπε συνελεύσεις και μαζικές παραστάσεις μπορούμε να επιτύχουμε την διεξαγωγή της.
Τι κάνουν όμως για αυτό οι παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ??
Οι μεν μαζεύουν υπογραφές οι δε επικαλούνται νόμους και λένε πως είναι παράνομη κάθε διεξαγωγή πτυχιακής εξεταστικής τον Ιούνη…
Πού έιναι ο Σύλλογος φοιτητών που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των φοιτητών??
Γιατί το μόνο που φαίνεται είναι οι εκπρόσωποι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που προωθούν την αντεκπαιδευτική μεταρρύθμιση μέσα στις συνελεύσεις καθηγητών και κυνηγούν με παχιά λόγια,…ερωτηματολόγια και…συλλογή υπογραφών, ψήφους.

Η συλλογή υπογραφών και οι λοιπές γενικές και αόριστες πράξεις με στόχο απλά μία ενημέρωση ή μια κίνηση «ενδιαφέροντος» είναι άσκοπες αν δεν καταλήγουν σε μία συλλογική διεκδίκηση μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις.

Διεκδικούμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες
Αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για το μέλλον μας

Σχόλια