Όλοι στους Δρόμους

Κρίση, έλλειμμα, χρέος. Με κοινή γραμμή πλεύσης κυβέρνηση κι Ε.Ε. προσπαθούν να βάλουν το λαό να πληρώσει τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα κερδοφορίας κεφαλαίου. Θέλουν να διατηρήσουν τα κέρδη ντόπιας και ξένης άρχουσας τάξης εντείνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το ρόλο ιδεολογικής τρομοκράτησης και κάμψης των αγωνιστικών διαθέσεων του κόσμου έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ προσπαθώντας να δημιουργήσουν ΄΄κλίμα συναίνεσης΄΄ υπό το φόβο της επικείμενης ΄΄εθνικής καταστροφής΄΄.
Η αλήθεια όμως είναι ότι τελικά υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα των εργαζομένων, των ανέργων, της μικροαγροτιάς, των μικροϊδιοκτητών και της νεολαίας και από την άλλη η Ελλάδα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των πολιτικών τους υποχειρίων που παρασιτούν στο σβέρκο του ελληνικού λαού.
Θέλουν να επιβάλλουν μέτρα που πλήττουν διαχρονικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Πάγωμα και μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων, 30% μείωση του 14ου και 13ου μισθού. Φέρνουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για να σώσουν δήθεν τα ταμεία. Εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Κάνουν νέα επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα με την επιβολή ακόμα μεγαλύτερων έμμεσων φόρων. Μειώνουν τις παροχές για Υγεία-Παιδεία-Ασφάλιση. Δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας των ανέργων την ώρα που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοί θα ξεπεράσουν το 1.000.000 (με τους πραγματικούς να είναι αρκετά παραπάνω).
Λένε συνέχεια ότι δεν υπάρχει σάλιο για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.
Η αλήθεια είναι ότι με το που ξέσπασε η κρίση τους βρήκαν δισεκατομμύρια για να στηρίξουν τις τράπεζες παρότι η κερδοφορία τους δεν απειλείται ούτε απειλήθηκε ποτέ. Ξεχνούν να πουν ότι η εργοδοσία χρωστάει δις στα ασφαλιστικά ταμεία. Αποκρύπτουν ότι ενώ τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 60% οι μισθοί των εργαζομένων μείνανε στάσιμοι. Μας μιλάνε για βοήθεια από τη Γαλλία την ώρα που της δίνουμε δισεκατομμύρια για να αγοράσουμε φρεγάτες.
Η επίθεση αυτή αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Αποτελεί συνέχεια σε άλλο επίπεδο της επίθεσης που δεχόμαστε ως φοιτητές. Οι κυβερνήσεις πασοκ και νδ επιδιώκουν με τις πολιτικές τους να δημιουργήσουν ένα φοιτητή μελλοντικό εργαζόμενο, με πτυχίο χωρίς αξία, ο οποίος θα επιδίδεται σε ένα ατελείωτο κυνήγι απόκτησης πιστωτικών μονάδων, τίτλων, σεμιναρίων, επανακατάρτισης σε ειδικευμένες μιας χρήσης γνώσεις (ΙΔΒΕ) και λοιπής χαρτούρας (ατομικός φάκελος προσόντων). Έναν εργαζόμενο χωρίς κατοχυρωμένα συλλογικά δικαιώματα, πειθαρχημένο, ευέλικτο, αναλώσιμο, πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμο.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση οι φοιτητές ύψωσαν ήδη και θα συνεχίσουν να υψώνουν το ανάστημα τους σε συντονισμό με τα μαχόμενα εργατικά σωματεία και δεν θα αφήσουν τον αγώνα αυτόν στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες.

Σχόλια