ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η κατάσταση της σίτισης των φοιτητών στο ΠΑΜΑΚ είναι γνώστη. Ιδιωτική λέσχη, 2ευρα για πολλούς, μεγάλες ουρές.















Τι σημαίνουν όλα αυτά όμως ;

Σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο χρηματοδοτεί τον Χούτο με ποσά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που κοστίζουν τα φαγητά, η απαιτούμενη εργασία κλπ, ώστε να επιτευχθούν τα κέρδη του, στερώντας έτσι την κάλυψη άλλων αναγκών μας που θα μπορούσαν να εξασφαλισθούν από κει. Σημαίνει ότι μεγάλο κομμάτι των φοιτητών δεν τρώει στο χώρο του πανεπιστημίου, παρόλο που το έχει ανάγκη, απόδειξη το γεγονός ότι με την αύξηση του ορίου σίτισης αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των φοιτητών που τρώνε καθημερινά.
Σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματική φοιτητική μέριμνα για την ποιοτική σίτιση των φοιτητών, καθώς δεν έχει γίνει δεύτερη διανομή για καλύτερη εξυπηρέτηση, ούτε επέκταση του χώρου στον οποίο τρώμε.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτοτυπία του πανεπιστημίου μας. Τόσο οι προηγούμενες όσο και η τωρινή κυβέρνηση έχουνε ξεκάθαρο στόχο τη διασφάλιση και επέκταση κερδών για τους επιχειρηματίες, πράγμα που είναι ολοφάνερο και στο χώρο της εκπαίδευσης. Προφανώς αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τις ανάγκες μας.

Το φοιτητικό κίνημα διαχρονικά αντιπαλεύει αυτή την πολιτική διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν σίτιση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι κινητοποιήσεις που γίνονταν και γίνονται στο ΑΠΘ ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί η λέσχη, η επίτευξη της αύξησης του ορίου στη λέσχη μας μετά από την πίεση που ασκήθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές. Ο αγώνας των φοιτητών του πολυτεχνείου Ξάνθης ο οποίος αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται με πληθώρα μηνύσεων. Παρόλη την προσπάθεια τρομοκράτησης από μεριάς κράτους και πρυτάνεων, το φοιτητικό κίνημα υπερασπίζεται τους αγωνιστές του και συνεχίζει να διεκδικεί και κατοχυρώνει τα συλλογικά μας συμφέροντα.
Καλούμε όλους τους φοιτητές να παλέψουμε για δημόσια και δωρεάν λέσχη για όλους με αξιοπρεπείς συνθήκες σίτισης. Η λειτουργία της λέσχης να είναι ευθύνη του πανεπιστημίου και να υπάγεται σε έλεγχο από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους.

Όλοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των αιτημάτων μας, στην πρυτανεία, την Πέμπτη 26/11 ώρα 12:00.

Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση Ε.Α.Α.Κ.
http//:eaakpamak@blogspot.com

Σχόλια