Φάκελος: Πτυχιακή Εξεταστική

Την Πέμπτη 14 Μαϊου στη Γενική Συνέλευση Καθηγητών Εφαρμοσμένη Πληροφορικής τέθηκε σα ζήτημα προς συζήτηση το αν θα γίνει πτυχιακή εξεταστική τον Ιούνιο.Η πτυχιακή εξεταστική κατοχυρώνει ότι οι επί πτυχίω φοιτητές μπορουν να δώσουν όλα τα μαθήματα που χρωστάνε ανεξαρτήτως χειμερινού ή εαρινού εξαμήνου.

Το ζήτημα της πτυχιακής εξεταστικής είναι κατάκτηση του Φοιτητικού Κινήματος, το οποίο την έχει απαιτήσει και την έχει διεκδικήσει μέσα από το ανώτατό του όργανο τη Γενική Συνέλευση και με συνεχείς αγώνες. Πρόκειται για το ίδιο Φοιτητικό Κίνημα που εμποδίζει σήμερα την εφαρμογή του Νέου Νόμου Πλαίσιο (Λίστα Συγγραμμάτων,Προεδρικές Εκλογές),των ΚΕΣ, της Αξιολόγησης και εμπόδισε την αναθεώρηση του αρθρου 16.

Λαμβάνοντας υπόψη πως ο Νέος Νόμος Πλαίσιο δεν διασφαλίζει πτυχιακή εξεταστική τον Ιούνιο , το συγκεκριμένο ζήτημα επαφίεται στην απόφαση του κάθε τμήματος.Έχοντας μάλιστα σα δεδομένο πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χάρη στην αυτοδυναμία που έχει, κρατά ανενεργό το σύλλογο , τα μέλη του,δηλαδή εμείς δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε για θέματα που μας αφορούν άμεσα μέσω του ανώτατου οργάνου του συλλόγου μας, την Γενική Συνέλευση Φοιτητών ΠΑΜΑΚ.

Η τμηματική συνέλευση καθηγητών εφαρμοσμένης πληροφορικής συγκεκριμένα αποφάσισε πως φέτος τον Ιούνιο δεν θα γίνει πτυχιακή εξεταστική.
Κάτι τέτοιο μπορεί να στερήσει από πολλούς την ενδεχόμενη επαγγελματική αποκατάσταση , τη δυνατότητα για περεταιρω σπουδές καθώς επίσης μπορεί να επιβαρύνει οικονομικά συμφοιτητες μας. Αντιληπτό πάντως γίνεται πως από την όλη κατάσταση οι μόνοι οφελειμένοι είναι οι καθηγητές που θα απαλλαχτούν από τη διόρθωση των γραπτών και την συγγραφή των θεμάτων της εξεταστικής. Έτσι για εκείνους η εξεταστική θα τελειώσει μια ώρα αρχίτερα και θα υπάρχει χρόνος για τη συμμετοχή τους σε εξωπανεπιστημιακές ασχολίες.

Ως ΑΕΠ ΕΑΑΚ θεωρούμε πως οι διεκδικήσεις και οι νίκες είναι αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων και όχι αντικέιμενο διαπραγμάτευσης των οργάνων συνδιοίκησης (τμηματική συνέλευση καθηγητών).

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση Φοιτητων Πληροφορικής, Πέμπτη 28/5 αμφιθέατρο 13 ώρα 13:00, προκειμένου οι φοιτητές να τοποθετηθούμε πάνω στο ζήτημα.

Διεκδικούμε, Αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για το μέλλον μας.



Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης

Σχόλια